Vi skapar rum för reflektion och förnyelse

Lena Ekwing

Psykosyntesterapeut och Coach

DSC00915Med rötter i Finland, invandrande föräldrar och förfäder som kämpat för sin identitet och frihet i århundraden, har jag frågorna om identitet och rätten till en egen sådan med mig i blodet. Idag jobbar jag med liknande frågor, rätten att få vara sig själv, att hitta sin sanna identitet och vägleder människor på den inre resan som psykosyntesterapeut, coach, kursledare och yogalärare.

Med ett förflutet inom flygbranschen som flygvärdinna och resor runtom i världen, har jag tillbringat många timmar uppe i luften. Ovan molnen skiner alltid solen och när man tittar ner på jorden så ser man inga gränser, bara en vacker jord och människor som befolkar den. En jord och ett folk, och jag tror att vi alla hör samman. Att betrakta jorden från ovan ger distans och perspektiv på tillvaron.

Mitt yttre resande byttes så småningom ut mot en resa inåt. Mötet med psykosyntes, en teoribildning inom psykologin och en metod för personlig utveckling ledde mig in på en ny väg i livet. Jag utbildade mig till terapeut och vägleder nu andra på den inre resan, mot personlig utveckling och självförverkligande.

Jag tycker mitt arbete är väldigt givande. Att möta människor och få vandra med en bit på deras livsvandring är jag ödmjuk inför. Att lyssna till levnadsberättelser och ibland vara med om en människas möte med sig själv och sin själ, det är stort. Den inre resan handlar om att reflektera kring frågorna; Vem är jag, var kommer jag ifrån, vad vill jag, vilka drömmar bär jag i mitt inre, vad är verkligen viktigt för mig?

Jag vet att vi människor har allt inom oss. Allt som vi behöver för att leva det liv vi önskar, att vara den vi är ämnade att vara. Ibland tappar vi bort oss och behöver hjälp. Livet utsätter oss för påfrestningar, kriser, förluster. Ibland vill vi vidare, hitta nya vägar, nytt liv. Ibland flyr vi tillvaron på olika sätt, men det finns ett annat sätt och det är att möta sig själv på djupet.

Som psykosyntesterapeut är jag med en bit på vägen i ett inre, transformerande arbete. Att skapa rum för reflektion är att skapa rum för förändring. Genom vägledande frågor, samtal, meditation, ritpapper och kritor, vidgas vyerna och nya möjligheter träder fram i ljuset.

Jag tror på människans förmåga och potential till utveckling. Jag vill bidra och inspirera till människors personliga och själsliga utveckling.

Välkommen att kontakta mig här.

Se vidare mitt CV här (PDF).

 

icflogocolor2